Ugrás a tartalomhoz

Tudástár Blog

5 olyan szétzúzott alvás mítosz, amit nem is gondoltál volna

 Az alvás egy olyan alapvető dolog, amire mindannyian szükségünk van, de mégis sok tévhit kering róla. Ebben a cikkben szeretném szétzúzni ezeket az alvással kapcsolatos mítoszokat és egy olyan eszközt mutatni, ami segít a pihentetőbb éjszakákban és energikus reggeli ébredésekben. 


  1. Tévhit: Minél többet alszunk, annál kipihentebbek leszünk.

Ha azt gondolod, hogy minél tovább alszol, annál kipihentebb ébredsz, akkor itt az ideje felébredni! Az alvás minősége fontosabb, mint a mennyisége. A pihentető alváshoz az ideális mennyiség általában 7-9 óra, de ez személyenként változhat. Az alvásidőt úgy kell megtalálni, hogy te magad ébredj felfrissültnek és feltöltődöttnek.


  1. Tévhit: Az alvás elhanyagolható.

Hallottátok már azt a mondatot, hogy "Majd pihenek, amikor meghalok"? Nos, ez a hozzáállás valójában nem tesz jót a testednek és az elmédnek sem. Az alváshiány hosszú távon negatív hatással lehet az egészségedre és az általános teljesítményedre. Az alvásnak számos fontos szerepe van a testünk működésében, mint például az immunrendszerünk erősítése és az agyunknak való pihenés. Tehát nem szabad megrövidíteni az alvásidőt, inkább prioritásként kell kezelnünk.


  1. Tévhit: Alvómaszk nélkül is megoldható a nyugodt alvás

Most pedig elérkeztünk az új “felfedezéshez”: az alvómaszkhoz. Talán azt gondolod, hogy egy alvómaszk csak egy luxuscikk vagy felesleges kiegészítő, de ez nem teljesen igaz. Az alvómaszk segítségével egy sötétebb környezetet teremthetsz magadnak, ami hozzájárulhat a jobb alváshoz. A maszk blokkolja a fényt és a külső ingereket, amelyek zavarhatják az alvásodat. Tehát, ha küzdesz az elalvással vagy egy zavaró környezetben alszol, akkor egy alvómaszk kipróbálása igazán hasznos lehet.


  1. Tévhit: Az alváshiány pótolható hétvégén.

Mondjuk ki őszintén, mindenki szereti a hétvégét és a későn fekvést. De azt hinni, hogy az egész heti alváshiányt egyetlen hétvégén át lehet pótolni, tévhit. Az alvási tartozás nem egy igazi dolog, és a hétvégi alvásra támaszkodni nem fogja helyrehozni a testünk kimerült állapotát. Jobb, ha megtartjuk az állandó alvási rutint, amely megfelel az egyéni igényeinknek.


  1. Tévhit: A koffein pótolhatja az alvás hiányát.

A koffeinnek csodatévő hatása lehet az ébredés pillanatában, de nem helyettesítheti az alvást. A kávé és az energiaitalok valóban felpörgetnek, de ezek csak ideiglenes megoldások. A koffein hatása véges, és nem fogja helyreállítani a testedet és az elmédet a teljes funkcionalitásához szükséges állapotba. Tehát, amikor a kávéra vagy más koffeines italokra támaszkodsz, legyél óvatos, és ne feledd, hogy a pihentető alvás az igazi kulcs a megújuláshoz.


Összefoglalva, az alvással kapcsolatos tévhitek rengeteg embernek okoznak felesleges stresszt és alvási problémákat. Ahhoz, hogy jobban aludjunk, fel kell ismernünk ezeket a tévhiteket és helyettesíteni őket helyes információkkal, helyes szokásokkal és alvási rutinnal. Ne hanyagold el az alvást, mert az életed minőségére és egészségedre is hatással van.


Az alvómaszk egy új eszköz, amely segítségével jobb környezetet teremthetsz az alvásod számára. Próbáld ki, és nézd meg, milyen hatással van rád és egy jó alvás mennyivel megtudja változtatni pozitív irányba az életed. Ide kattintva Te is beszerezheted ma a saját maszkod és már a következő munkanap megkapod a sok alvást segítő dologgal a dobozban, mindezt ingyenes szállítással. Ja és el ne felejtsem említeni, hogy 60 éjszakás ‘mátol jobban alszok’ garanciát vállalunk az alvómaszkra, mert tudjuk, hogy működik. 


Remélem, hogy ez a cikk segített megcáfolni néhány alvási tévhitet és megvilágította az alvómaszk fontosságát. Ne hagyd, hogy a tévhitek és az alvási problémák állandóak legyenek az életedben. Vegyél időt magadnak, hogy megfelelően pihenhess és felfrissülhess. Az egészséges alvás az egyik legfontosabb dolog az egészséges és boldog életért!

Előző poszt
Következő poszt

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

Köszönjük a feliratkozást

Ez az email regisztrálva lett!

Vásárold meg amit látsz

Opciók kiválasztása

Opció szerkesztése
Back In Stock Notification
this is just a warning
Bejelentkezés