Ugrás a tartalomhoz

Tudástár Blog

5 + 1 Tipp a melatonin szinted növeléséhez

Ebben a cikkben összeszedtünk 5+1 egyszerű és hatékony tippet, amelyek természetes módon segítenek a melatonintermelésben. Persze mindenki különbözik, ezért nem biztos, hogy mindegyik módszer működni fog neked. De érdemes kipróbálni őket, és megnézni, melyik válik be a legjobban számodra.

Gyerünk, lássuk a tippeket!


  1. Készítsd elő az alvásodat

Mielőtt lefekszel, teremtsd meg a megfelelő környezetet az alváshoz. A sötét és csendes hálószoba segít a melatonin termelésében. Ha van lehetőséged, próbálj ki sötétítőfüggönyöket vagy árnyékolókat, és csendesítsd le a környezetedet. Használj kellemes, nyugtató illatokat, például levendulaolajat vagy kamillateát, amelyek segíthetnek ellazulni és jobban aludni.


  1. Környezeti fények csökkentése

A mesterséges fényforrások, például a televízió, a számítógép vagy a telefon képernyője, gátolhatják a melatonin termelését. Próbálj meg legalább egy órával lefekvés előtt minimalizálni az ilyen típusú készülékek használatát, hogy agyad és tested felkészülhessen az alvásra. Ha nem tudod teljesen elkerülni ezeket a készülékeket, használj kékfény szűrőt, amely csökkenti a káros hatást. A 14 napos alváskihívásunkkal segíthetsz magadnak, hogy ‘leszokj’ az alvás előtti telefonozásról és persze abban, hogy úgy aludj, mint egy téli álmot alvó medve.


  1. Rendszeres testmozgás

A testedzésnek számos pozitív hatása van, és az alvás minőségének javításában is segíthet. Próbálj meg napközben időt szakítani a testmozgásra. Ez lehet könnyű séta, futás, úszás vagy bármi, ami neked megfelel. Azáltal, hogy rendszeresen mozogsz, kimeríted magadat, és az alvásidőben könnyebben pihenhetsz, aminek elősegítheti a melatonin termelését.


  1. Kiegyensúlyozott étrend

Az étrendednek is szerepe lehet az alvásod minőségében és a melatonin szintedben. Kerüld a nehéz, fűszeres ételeket, valamint azokat az ételeket és italokat, amelyek magas koffein- vagy cukortartalommal rendelkeznek. Próbálj inkább olyan ételeket fogyasztani, amelyek természetesen magasabb melatoninszintet támogatnak, például banánt, diót vagy gesztenyét.


  1. Relaxációs technikák

Ha nehézségeid vannak az elalvással, kipróbálhatsz különböző relaxációs technikákat is. Ilyen lehet például a mély légzés, a progresszív izomlazítás vagy a meditáció. Ezek a technikák segítenek csökkenteni a stresszt és megnyugtatni az elmét, ami kedvező hatással lehet az alvásra és a melatonin termelésre.


+1 tipp - alvómaszk


A HelloSleep alvómaszk segít minden fényt kizárni és pihentető alvást biztosítani annak érdekében, hogy a legjobb Önmagad lehess! A maszk mellett a füldugó és az ajándék is hozzájárul ehhez, na meg a  60 éjszakás “mátol jobban alszol” garanciánkat használva visszakérheted az alvómaszk árát, ha mégsem jönne be neked.


Remélem, ezek a tippek segítenek neked a melatonszinted növelésében, és így jobban ki tudod pihenni magad az éjszaka folyamán. Emlékezz, hogy az alvás fontos szerepet játszik az egészségedben és a mindennapi teljesítményedben, tehát érdemes időt szánni rá. További jó éjszakákat és édes álmokat kívánok neked!

Előző poszt
Következő poszt

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

Köszönjük a feliratkozást

Ez az email regisztrálva lett!

Vásárold meg amit látsz

Opciók kiválasztása

Opció szerkesztése
Back In Stock Notification
this is just a warning
Bejelentkezés